söndag 29 juli 2012

Bygg hyresrätter i Höganäs

I Höganäs, liksom i de flesta skånska kommuner, råder bostadsbrist. Över 2000 står i kö till en bostad hos det allmännyttiga bostadsbolaget Höganäshem. Särskilt stor är bristen på hyresrätter, inte minst då till rimliga kostnader som kan passa de med lägre inkomster. För ungdomarna behövs mindre hyresrätter med vettiga hyror.

Detta är de styrande och ansvariga i Höganäs kommun givetvis medvetna om. Ändå driver de en politik som går ut på att sälja lägenheter ur Höganäshems bestånd. Moderaterna vill sälja 25 procent av beståndet. Högeralliansen har kommit överens om att tio procent av Höganäshems bestånd ska säljas.

Nu ska eventuellt Höganäshem bygga 35 kooperativa hyresrätter. Beslutet är ännu inte fattat så det finns fortfarande hopp om att Höganshems vd Jarmo Nieminen samt ansvariga politiker ska inse att det är hyresrätter som behövs i Höganäs.

Vänsterpartiet Höganäs har lagt en motion som värnar hyresrätten i allmänhet och allmännyttan i synnerhet. Den avslogs givetvis av det styrande högeralliansen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar