onsdag 8 februari 2012

Kullagymnasiet + Höganäs Sportcenter

Kullagymnasiets elever ska få avgiftsfria kort till Höganäs Sportcenter. Jättebra! Det är en positiv sak som Kullagymnasiet kan använda i sin marknadsföring och kan också bidra till bättre hälsa och därmed bättre studieresultat hos eleverna.

För mig är detta ett exempel på bra samverkan mellan olika kommunala verksamheter. Det är också ett tydligt exempel på hur man konkret kan arbeta för att göra Höganäs kommun mer attraktivt för ungdomar.

Hoppas detta betyder att Ulf Molin och andra högerpolitiker inte längre tycker det är en bra idé att lägga ut Höganäs Sportcenter på entrepenad och att vi får ha kvar både Höganäs Sportcenter och Kullagymnasiet i kommunal regi.

Av någon oklar anledning vill högeralliansen i Höganäs privatisera 50 procent av kommunens verksamhet.

Läs:
Kullagymnasiets elever får gratis kort till Höganäs Sportcenter
 


2 kommentarer:

 1. *fnissar*
  Just i denna frågan är vi lite överens Erik - jag tycker också det är bra att kommunen stimulerar ungdomars möjligheter. Men... det kanske inte är så snyggt eftersom kommunen inte får konkurrera med privata aktörer - om jag inte förstått kommunallagen helt fel.
  Sen är det lite kul att du fortfarande säger hela högeralliansen vill privatisera 50 %. I handlingsprogrammet står inget om dessa 50%, det är moderaternas önskemål. Kanske bra om fakta stämmer ;)

  SvaraRadera
 2. Hej Louise!

  Tack för din kommentar! Vilka privata aktörer är det kommunen konkurrerar med i detta fall? Angående högeralliansens privatiseringsplaner kommer jag fortsätta skriva att högeralliansen vill privatisera 50 procent av kommunens verksamhet tills något parti går emot det styrande partiet i högeralliansen. På vilket sätt skiljer sig era planer och ambitioner från moderaternas? Om FP offentligt klargör att ni inte delar moderaternas ståndpunkt kan jag överväga att undanta er från min kritik av högeralliansen. Varför gick ingen representant från högeralliansen upp och yttrade sig när Vänsterpartiets interpellation om hur privatiserade verksamheter kvalitetsgranskas under kommunfullmäktige den 8/2? Står ni inte för er politik? Tar ni inte ansvar för den?

  Det är klart att vi kan vara överens i diverse sakfrågor. Men för mig är den avgörande frågan i kommunalpolitiken i Höganäs hur partierna ställer sig till utmaningsrätten och privatiseringarna. Där går en avgörande skillnad mellan vänster och höger. Vi vill värna och utveckla den gemensamt ägda och styrda verksamheten, till exempel genom ökat inflytande från brukare och anställda och genom ökade resurser. Ni vill lägga ut den på entrepenad.

  SvaraRadera