fredag 17 februari 2012

Etiopiensvenskarnas anhöriga är positiva till Jonas Sjöstedts agerande

Dagens Nyheter tar till brösttoner mot Jonas Sjöstedt. Peter Wolodarski hävdar att Sjöstedt bedriver "privatdiplomati" och kan ha "skadat frigivningsprocessen" av de i Etiopien fängslade svenska journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson.

Peter Wolodarski är således inte överens med varken journalisternas anhöriga, advokat eller socialdemokraternas utrikespolitiska talesperson Urban Ahlin.

Jonas Sjöstedt säger:

- Jag har inte förhandlat med eller haft några direkta kontakter med Etiopiens regering i fallet. Däremot har jag blivit kontaktad av en person som står mycket nära en regering för ett annat afrikanskt land som är vänligt inställt till Sverige. De har erbjudit sig att vädja för de två svenskarnas frigivande i direkta kontakter med Etiopiens regering. Det har jag varit positiv till. Jag har även informerat de anhöriga om detta.

Detta bekräftas av Johan Perssons pappa, Kjell Persson, som är positiv till Jonas Sjöstedts agerande.

Peter Wolodarskis och Mats J Larssons spekulationer kring "marxism-leninism" tyder på att Dagens Nyheter har en egen politisk agenda i frågan.

Länkar: AB, DN 1, DN 2, HDHomo politicusNemokrati, SmP, SR, SvD 1, SvD 2, SvD 3, SVT, Sydsvenskan, Vänsterpartiet.

1 kommentar:

  1. Ja Wolodarski är väl ute för att skada Sjöstedt på samma sätt som han tidigare gjort allt han kunnat för att skada Ohly och Juholt.Säkert har han sin egen agenda.

    SvaraRadera